Digitale pensioenvoorlichting januari 2023

5 DEC ‘22
Bron: OHM
dienst: Personele dienstverlening

Zo zit dat met uw pensioen!

Onze samenleving verandert voortdurend en uw pensioen verandert mee.Veranderingen in AOW-leeftijden, opbouw van ABP pensioen en keuzemogelijkheden wanneer u met pensioen gaat, maken pensioen vaak tot een lastig onderwerp.Voor veel mensen lijkt pensioen nog ver weg, voor anderen komt het steeds dichterbij.

Het is hoe dan ook belangrijk om u te verdiepen in uw pensioen.

En om antwoord te krijgen op vragen als:

  • Kan ik eerder, of juist later met pensioen gaan?
  • Wat is voorwaardelijk pensioen, en waar moet ik op letten?
  • Hoeveel pensioen en AOW bouw ik op ?
  • Hoeveel pensioen kan ik laten uitkeren als ik stop?
  • Wat gebeurt er met mijn pensioen als ik minder ga werken?
  • Wat is nabestaandenpensioen en wat kan ik hiermee doen?
  • Ik wil zelf berekeningen maken: hoe werkt MijnABP?

Leven deze vragen ook bij u?

Pensioen is belangrijk

Als werkgever vinden wij het belangrijk dat u weet wat de mogelijkheden zijn met uw ABP-pensioen. Daarom hebben wij, in samenwerking met ABP, een online presentatie georganiseerd.

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u onder meer antwoord op bovenstaande vragen.

De presentatie kunt u thuis, of op de werkplek, volgen via Microsoft Teams. Microsoft Teams biedt natuurlijk ook de gelegenheid om tijdens de presentatie vragen te stellen aan de ABP pensioenvoorlichter, dit kan zowel mondeling als d.m.v. chatfunctionaliteit.

De presentatie is echter niet bedoeld om uitgebreid stil te staan bij persoonlijke casuïstiek.

Aanmelden voor deze online presentatie? KLIK HIER

Om deelnemers voldoende gelegenheid te geven tot het stellen van vragen beperken we het aantal deelnemers per presentatie tot maximaal 10-15. Gebleken is dat bij kleinere groepen er meer gelegenheid is tot het stellen van vragen, waardoor de bijeenkomst een meer interactief karakter krijgt.

De deelnemers worden verzocht om zich 10 minuten voor aanvang van de presentatie aan te melden in Microsoft Teams, zodat de presentatie op tijd kan beginnen.

De pensioenvoorlichter kan tijdens de presentatie geen technische problemen van deelnemers verhelpen. Deelnemers wordt daarom verzocht vóór de presentatie de werking van Microsoft Teams uit te proberen. Ook leidt vaker een vaste internetaansluiting tot een stabieler gebruik dan via Wifi. Voor de leesbaarheid van de presentatie is het gebruik een PC of laptop aan te bevelen.